Skip to main content

Ürolog Nedir ve Üroloji Hangi Hastalıklara Bakar

Birçok kişi hastanede bulunan üroloji hangi hastalıklara bakar sorusunun doğru cevabını bilmediği için çoğunlukla yanlış bölümlere başvuru yapmaktadır. Halk arasında genellikle üroloji bölümüne sadece erkeklerin gittiği şeklinde bir algı vardır ancak bu doğru değildir. Üroloji bölümünde hem erkeklerde hem de kadınlarda idrar yollarını ilgilendiren hastalıklar tedavi edilir. İdrar yolları, böbrekler ve idrar kesesi (mesane) ile ilgili sorunlara üroloji hekimi tarafından bakılır. Bunların dışında erkeklerde cinsel işlev bozuklukları için de üroloji bölümünde tedavi uygulanır. Aynı zamanda ürolog nedir sorusu da birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Üroloji bölümünde çalışan hekimlere ürolog denir. Üroloji hekimleri ilaç tedavisi dışında idrar yolları veya üreme sistemini ilgilendiren hastalıklarda cerrahi tedavi de uygular. Erektil disfonksiyon tedavisinde uygulanan mutluluk çubuğu tedavisi birçok üroloji hekiminin sık uyguladığı operasyonlardan biridir. Bunun dışında ESWT cihazı ile vücuda dışarıdan şok dalgaları göndererek böbrek taşlarının kırılarak tedavi edilmesi işlemi de ürologlar tarafından yapılır. Ayrıca prostat büyümesinde de ilaç tedavisi ya da cerrahi tedavi üroloji bölümü tarafından uygulanmaktadır.1

Ürolog Nedir ve Üroloji Hangi Hastalıklara Bakar

Üroloji hekimleri idrar tutamama, alta kaçırma, yatak ıslatma, prostat bezinde büyüme, erektil disfonksiyon, böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonu, Peyronie hastalığı, kısırlık gibi birçok hastalığın tedavisi ile ilgilenirler. Bunların dışında prostat, böbrek, testis veya mesane kanserlerine de üroloji bölümü bakar. Hastanelerde üroloji hangi hastalıklara bakar sorusunun cevabı kadınlar tarafından da merak edilir. Prolapsus olarak bilinen ve kadınlarda rahmin vajinadan dışarı doğru sarkması şeklinde görülen durumda da üroloji hekimleri müdahalede bulunur. Bunun haricinde prostatın cerrahi olarak çıkarılması ve erkeklerde doğum kontrolünde kullanılan vazektomi yani sperm kanallarının kesilmesi ameliyatı da ürologlar tarafından yapılır. Ürologlar hem hastanede hem de özel kliniklerde çalışırlar. Ürologların çalıştığı yedi ana alan vardır. Erkeklerde kısırlık, onkolojik üroloji, idrar yolu taşları, kadın ürolojisi, böbrek nakli, çocuk ürolojisi ve genitoüriner organları etkileyen sinir sistemi, ürolojinin ilgi alanlarındandır.1 Bunların dışında erkeklerde cinsel işlev bozukluklarında kullanılan ve sertleşme sorununa kalıcı çözüm sunan penil protez implantı da üroloji hekimleri tarafından yapılır.

Sertleşme Sorununa Kalıcı Çözüm Mutluluk Çubuğu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Sertleşme sorunu günümüzde erkeklerin sık yaşadığı sorunlardan biridir. Sertleşme sorunu olan birçok erkek hastanede hangi bölüme başvurulması gerektiğini bilmediği için üroloji hangi hastalıklara bakar sorusunu sormaktadır. Üroloji bölümü, erkeklerde cinsel işlev bozukluklarından biri olan erektil disfonksiyon yani sertleşme sorunu ile ilgilenir. Sertleşme sorununda üroloji hekimleri tarafından öncelikle ilaçlar, penil enjeksiyonlar, vakum cihazları gibi yöntemler tedavi amaçlı kullanılsa da bu yöntemler sadece geçici süreyle sertleşme oluşmasına yardımcı olur. Bu nedenle birçok insan penis protezi implantasyonu olarak adlandırılan ve sertleşme sorununda kalıcı çözüm sunan tedavi yöntemini tercih etmektedir. Protezler penis içerisindeki boşluklara yerleştirilen ve dışarıdan bakıldığında fark edilmeyen tıbbi cihazlardır. Tek parçalı olan protezler, elle dik konuma getirilerek pratik bir kullanım imkanı sunar. Üç parçalı protezlerde ise testisteki pompa mekanizması kullanılarak penisin içindeki protezlerin şişmesi sonucu sertleşme oluşturulur. Sık kullanılan bu iki protez çeşidinin de birbirine göre avantajlı olduğu bazı konular olduğu için protezler kişinin ihtiyaçlarına göre seçilir ve çoğunlukla genel anestezi altında penise yerleştirilir.

Sağlık kuruluşlarına yapılan mutluluk çubuğu yani protez ameliyatının önemli bir bölümü özel şartların oluşması halinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenmektedir. SGK ödeme şartları ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen kişiler sitemizdeki “Bilgi İsteme Formu” aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirler. Ayrıca ürolog nedir ve üroloji hangi hastalıklara bakar sorularına daha detaylı cevap arayan kişiler ise sağlık kuruluşlarına başvurarak bilgi sahibi olabilirler.



Referanslar

1 https://www.webmd.com/a-to-z-guides/what-is-a-urologist


MUTLULUK ÇUBUĞU KARŞILAŞTIRMA

Aşağıdaki tabloda 3 tip mutluluk çubuğunun karşılaştırması yer almaktadır.

  • Tek Parçalı (Malleable-Bükülebilir ve gizlenebilir)
  • Üç Parçalı X (3 Parçalı Şişirilebilir Enine Genişleyebilebilen)
  • Üç Parçalı AX (3 Parçalı Şişirilebilir Hem Enine Hem Boyuna Genişleyebilen)
Özellikler Tek Parçalı ÜÇ Parçalı X ÜÇ Parçalı AX
Enine Genişleme Yok Var Var
Enine Boyuna Genişleme Yok Yok Var
Antibiyotik emilebilme Var Var Var
Bükülebilirlik Kısmi* Var Var
Gizlenebilirlik Var Var Var
Şişirilebilme Yok Var Var
Pompa özelliği Yok Var Var
Rezervuar özelliği Yok Var Var
Ücretsiz Danışma* Var Var Var
Garanti* Ömür Boyu Ömür Boyu Ömür Boyu
 

* Tek parçalı mutluluk çubuğu doğal bir ereksiyon hissi yaratmasının yanısıra 135°’nin üzerinde bükülme açısı sağlar. 
* Tüm mutluluk çubukları ile ilgili hasta danışmanlarımızdan 7/24 ücretsiz bilgi alabilirsiniz.
* Garanti süresi ve detayları her protezin kullanım talimatı (IFU) içindeki koşullara göre sağlanmaktadır.

Mutluluk Çubuğu
Ürolog Nedir ve Üroloji Hangi Hastalıklara Bakar
Ürolog Nedir ve Üroloji Hangi Hastalıklara Bakar
Probleminizi çözmek adına uzman hasta danışmanlarımız ile ofisimizde size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
Şu an buradasınız:
Yazı Tarihi: 6 Nisan 2022

Etiketler:

Faydalı Bilgiler

Bağlantılar
ANDROMED
Çubuklu mah. Vatan cad. No.26 Kavacık Beykoz İstanbul TÜRKİYE
İletişim
WhatsApp ve Telefon ile uzmanlarımızdan cevap alabilirsiniz.

Bu web sitesinde yer alan tüm hususlar, bilgilendirme amacıyla sunulmuştur. Site içerikleri hiçbir şekilde profesyonel, medikal öneri ya da tedavilerin yerine alması için hazırlanmamıştır. Burada yer alan hasta deneyimleri gerçektir ve sadece bilgilendirme amacıyla sunulmuştur. Aynı ürün/tedavi/uygulama kullanılsa bile kişilerin alacakları sonuçlar son derece farklı olabilir. Tedavi için doktorunuza başvurunuz.